Miten integroidut kodinkoneet huomioidaan keittiösuunnittelussa?

Jos haluat keittiön näyttävän vähemmän keittiöltä ja enemmän viihtyisältä osalta kodin sisustusta, kannattaa piilottaa kodinkoneet ovien taakse. Lue vinkit onnistuneeseen kokonaisuuteen.

Miten integroidut kodinkoneet huomioidaan keittiösuunnittelussa?
Miten integroidut kodinkoneet huomioidaan keittiösuunnittelussa?

Kodinkoneet ovat tärkeä osa keittiötä ja sen vuoksi niiden asettamat vaatimukset kannattaa ottaa huomioon jo suunnittelun alkuvaiheessa. Tyylikkään kokonaisuuden saavuttamiseksi kodinkoneet kannattaa integroida keittiökalusteisiin. 

Jääkaappi ja pakastin piiloutuvat yhdistettyjen ovien taakse. 

Jotta integrointi hoituisi sujuvasti, suosittelemme tilaamaan kodinkoneet Ikeasta, sillä ne sopivat varmasti A.S.Helsingö-keittiösi mittoihin. Muilta valmistajilta toki löytyy myös yhteensopivia integroitavia koneita. Apua oikean mallin löytämiseksi saat valmistajilta ja Ikeasta.

Ovia yhdistämällä saat pesukoneen piilotettua rikkomatta keittiön tyyliä. 

 

Harmooninen lopputulos onnistuu oikeilla valinnoilla

Jääkaappi ja pakastin kannattaa huomioida jo keittiön tyyliä valitessa, sillä niiden avaaminen vaatii jonkinlaisen vedinratkaisun. Jos haluat vetimettömän keittiön, suosittelemme valitsemaan ilmeeltään pelkistetyn vedinurallisen SAMSÖ-keittiön, sillä sen vedinurat toimivat hyvin integroitavien kodinkoneiden kanssa.

Samso-keittiön vedinurat toimivat hyvin jääkaapin ja pakastimen avaamiseen.

Ingarö-keittiössä vetimillä voi luoda tyylikkään kokonaisuuden, mutta vetimet voi jättää myös kokonaan pois, jolloin ovet aukeavat ponnahdussalvan avulla. Jos haluat vetimettömän Ingarö-keittiön ja valitset muihin kaappeihin ponnahdussalvat, sama systeemi ei toimi integroitujen kodinkoneiden kanssa. Silloin integroituun jääkaappiin tai pakastimeen on pakko lisätä vetimet, ja ne voivat rikkoa muuten pelkistetyn tyylin. Hyvään lopputulokseen päästäänkin usein yhdistämällä Samsö- ja Ingarö-tyylejä. 

Klassisemmassa Ensiö-keittössä integroidut kodinkoneet piiloutuvat yhtä lailla ovien taakse. Ensiön muotokieli viittaa 1700-luvulla syntyneeseen Shaker-tyyliin, jolle tyypillisellä tavalla kaappijaoilla ja vetimillä luodaan symmetrisiä kokonaisuuksia. Integroidut kodinkoneet saadaan näin kauniisti osaksi keittiön kokonaistyyliä. 

Tässä Ensiö-keittiössä sekä kaapeissa että integroiduissa koneissa on Parasol-vetimet.

 

Ota kaikki viisi keittiösuunnitteluvinkkiä haltuun:

  1. Täytepalat
  2. Peitelevyt
  3. Integroidut kodinkoneet
  4. Sokkelit
  5. Piilomekanismit