Valitse sokkeli, joka sopii keittiösi tyyliin – inspiroivat esimerkit

Sokkelilla on keittiössä funktionaalinen rooli, mutta se voi olla myös designvalinta. Suunnittele sokkeli keittiötyyliisi sopivaksi.

Pähkinä-keittiö metallisokkelilla
Pähkinä-keittiö metallisokkelilla

Keittiötä suunnitellessa katse kannattaa välillä siirtää lattianrajaan. Sokkelin tarkoitus on piilottaa kalusteen alla kulkevat johdot ja putket sekä helpottaa keittiön puhtaanapitoa. Ilman sokkelia keittiö näyttäisi keskeneräiseltä, mutta viimeistellyn fiiliksen lisäksi sokkeli vaikuttaa myös keittiön tyyliin. 

A.S.Helsingön keittiöt rakentuvat Ikean runkojen päälle ja siksi sokkelimme on monia muita keittiöitä matalammat. Ikean Metod-runkoihin sopiva sokkeli on korkeudeltaan 8 cm, kun muilla valmistajilla sokkelin korkeus on poikkeuksetta 16 cm. Pidämme matalasta sokkelista, sillä se luo kalustemaisemman ilmeen ja tuo lisää tilaa kaapin sisälle. 

Vihreä keittiö matalalla sokkelilla

Löydät valikoimastamme Ikean Metod- ja Faktum -keittiösarjoihin sopivat sokkelit samoissa väreissä ja materiaaleissa kuin muutkin tuotteemme. Materiaalivalinnalla voit luoda visuaalisen tehosteen, jolla on yllättävän paljon merkitystä keittiödesignissa. 

Vihreä keittiö ja kuparinen sokkeliritilä

Jos haluat rohkeampaa tyyliä, mallistossamme on sokkeleita myös alumiinisena ja messinkisenä. Metallisokkeli luo kauniin ilmavuuden keittön alle peilimäisyytensä takia. 

 

tammikeittiö ja kuparinen sokkeli

Kodinkoneiden alle sokkeliin asennetaan ilmastointiritilät. Ritilät voin ostaa Ikeasta tai muilta valmistajilta. Ritilän sijaan sokkeliin voi myös leikata aukon asennusvaiheessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kodinkonevalmistajat saattavat vaatia tietyn kokoisen tuuletusaukon, jotta koneen ilmanvaihto toimii, eikä koneen takuu raukea. Jos tilaat kodinkoneesi muualta kuin Ikeasta, tarkastathan kodinkoneiden toimivuuden matalan sokkelin kanssa.

 

harmaa keittiö ja leikattu sokkeli