Miten luoda vähäeleinen tyyli luopumatta funktionaalisuudesta?

Piilossa olevat mekanismit mahdollistavat linjakkaan keittiödesignin. Lue, miten voit toteuttaa unelmiesi keittiön tinkimättä funktionaalisuudesta.

skandinaavinen keittiö
skandinaavinen keittiö

Rauhallinen ja moderni keittiödesign syntyy yhtenäisistä laatikko- ja ovijaoista. Monet asiakkaamme valitsevatkin alakaappeihin korkeat ovet tai -laatikot ja niiden taakse Ikealta piilolaatikot. Näin ovi- tai laatikkojaon voi suunnitella mieleisekseen välittämättä sisällä olevista toiminnoista. Huolellisesti suunnitellut sisäosat saadaan piilotettua linjakkaan keittiön sisään. Designista ei tarvitse tinkiä, vaikka keittiö on funktionaalinen.

harmaa minimalistinen keittiö

Tässä Samsö-keittiössä yhtenäiset ovet luovat rauhallisen tunnelman. Niiden taakse kätkeytyvät roskiskaappi, pesukone ja laatikostoja. 

Ikean rungot ja niiden sisukset on suunniteltu täyttämään vaativimmatkin funktionaaliset tarpeet; kaikille keittiön tarvikkeille löytyy sopivan kokoiset laatikot ja muut säilytysratkaisut. Jos haluat vetimettömän ilmeen, kannattaa valita uraovellinen Samsö-keittiö tai yhdistää Ingarö- tai Ensiö-keittiöihimme Ikean painalluksella avautuvat Exceptionell-laatikot.

keittiö ja saareke

Saarekkeessa Samsö on yhdistetty painaluksella avautuviin Ikean Exceptionell-laatikoihin.

Jos tyylin puolesta haluat luoda rytmiä tai symmetriaa ovilla tai laatikoilla, mutta käytännöllisyyden takia yksi ovi olisi parempi vaihtoehto, voit yhdistää kaksi etulevyä Ikean Utrusta-liittimellä. Tämä on hyvä idea esimerkiksi astianpesukoneen tai allaskaapin kohdalla. Yhdistelmiä voi tehdä myös korkeisiin kaappeihin yhdistämällä useita ovia liittimillä.

Yhdistetyt ovet vihreässä keittiössä

Tässä keittiössä tiskikone on piilotettu kahden peitelevyn taakse. Muiden vetolaatikoiden takana on eri kokoisia sisälaatikoita, joilla keittöstä saa toimivan.

 

musta keittiö

Korkeiden alakaappien sisälle voi asentaa eri kokoisia vetolaatikoita.

 

Ota kaikki viisi keittiösuunnitteluvinkkiä haltuun:

  1. Täytepalat
  2. Peitelevyt
  3. Integroidut kodinkoneet
  4. Sokkelit
  5. Piilomekanismit