Minun Milieuni – tanssija koreografi Emrecan Tanis

Minun Milieuni – tanssija koreografi Emrecan Tanis
Minun Milieuni – tanssija koreografi Emrecan Tanis

Emrecan, millainen on sinun Milieusi?

Asun Kalliossa ja asuntoni sijaitsee kerrostalon ylimmissä kerroksissa. Asunnoltani näkyy kaukaisuudessa kohoavat Suvilahden tehtaan piiput, jotka tupruttavat savua tasaisesti erityisesti kylmällä säällä. Tykkään katsella kuinka savupilvet matkustavat taivaankannen halki. Savu on mielenkiintoinen elementti, sillä se on niin arvaamaton. Ei voi koskaan tietää millaisen kuvion se muodostaa. 

Tylsistyn helposti ja etsin jatkuvasti uusia kokemuksia sekä tapoja katsoa maailmaa. Luulen, että juuri siksi savupilven dynaaminen luonne kiehtoo minua. Tanssivat savukiehkurat yllättävät minut päivittäin; ne ovat alati liikkeessä ja muodostavat kauniita kuvioita erityisesti kevät aamuisin. Öisin savupilvi muuntaa luonnettaan ja se muistuttaa tekopilveä joka lipuu piipuista päämäärättömästi. Savu muistuttaa minua kauneudesta jota löytyy yllättävämmistäkin paikoista. 


Kuva: Emrecan

Kuva: @soulfulmovement_

 

Millainen suhde sinulla on väreihin ja millaista tunnelmaa pyrit luomaan väreillä?

Olen perinteisesti välttänyt värien käyttämistä tiloissani. Olen ollut jossain määrin varovainen sillä en ole halunnut luoda mitään liian näyttävää. Kun valitsin uutta keittiötä kotiini tein ensimmäistä kertaa rohkean värivalinnan kun valitsin keittiöni sävyksi Petrol Blue:n. 

Päätöksentekoprosessi keittiön värin valinnassa oli pitkä. Muistan istuneeni keittiön lattialla tuijotellen värimalleja monta kertaa. Halusin tuoda kotiini luonnetta ja päädyin värivalintaan saatuani rohkaisua ystävältäni, joka on tekstiilialan ammattilainen.

Nykyään jaan asunnon kumppanini kanssa. Hän on ammatiltaan muotisuunnittelija ja luotankin hänen makuunsa täysin. Hän on tehnyt suuren osan kotimme sisustuspäätöksistä. 


Kuva: Berkay Engin

Kuva: Berkay Engin 

Mistä inspiroiduit viimeeksi?

Aina kun löydän itseni uuden teoksen ääreltä hakeudun ajatuksissani vaistonvaraisesti siihen, miltä näyttämöllä näyttää. Se on kuin canvas, jolle valo, värit, ja liike muodostavat kokonaisuuden, joka kuvastaa näkemystäni. Valaistus on luonnollisesti tärkeä osa teosta. Valon suunnat, muodot, ja värit luovat teoksen tunnelman. 

Tarinat, joita kerron liikkeen avulla kuvastavat aina ajankohtaisia aiheita elämässäni. Ihmiselämän tapahtumat ja sattumukset toimivat luonnollisena inspiraationa luovalle työlleni. Muutama vuosi sitten törmäsin Tolstoin tekstinpätkään, joka jo silloin kiinnitti huomioni. Viime-aikainen läheisen poismeno sai minut palaamaan tarinan äärelle, ja tarina sai uuden merkityksen. 


  Kuva: Isma Valkama 

  Kuva: @nilsgustav 

  Kuvaus matkustajasta, joka kohtaa väistämättömän vaaran kertoo olemassaolon ohikiitävästä luonteesta. Pohtiessani vertauskuvallista kertomusta elämästä ja kuolemasta huomaan uppoutuvani syviin eksistentiaalisiin kysymyksiin. Tämä inspiroi minua kertomaan tarinaa ihmiselämästä ja sen hauraudesta. 

  Jokainen teos on minulle merkittävä. Työssäni en pakene elämän syvimpiä totuuksia, sen sijaan sukellan niitä kohti ja pyrin löytämään elämän valon ja varjojen yhdistelmiä, jotka kertovat tarinaa. Työni on osoitus sille kuinka varjoja kohtaamalla voit löytää kauneutta yllättävistäkin paikoista. 


                    Kuva: @roosaoksaharju

   

  Emrecanin Milieu sävyt: 

  024 Medici Blue

  021 Water Green