4. Kierrätys

Maalien ja tarvikkeiden
kierrätys

Maalien ja maalaustarvikkeiden kierrätys on maalausprojektisi viimeinen vaihe. Jos maalia jää paljon yli, voit säilyttää sen tulevaa projektia varten. Avattu maalipurkki säilyy hyvin suljettuna lämpimässä ja kuivassa paikassa. Kun aloitat maalaamiseen seuraavan kerran, muista vain sekoittaa ylijäänyt maali hyvin ennen kuin tartut telaan. Maalaustarvikkeemme ovat pitkäikäisiä, kun huollat niitä oikein. Voit käyttää niitä kerta toisensa jälkeen, kunhan muistat puhdistaa pensselit ja telat heti käytön jälkeen.

Maalin kierrätys 

Nestemäinen maali ja maalausjäte luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi. Nestemäinen maali tulee näin ollen aina toimittaa vaarallisen jätteen keräykseen. Tämä koskee myös Milieu-maaleja, vaikka niissä ei ole liuottimia. Alueelliset keräyspisteet ja kiertävät keräysautot ottavat vastaan vaarallista jätettä. Kuivuneen maalin voit lajitella sekajätteeseen. 

Tarvikkeiden kierrätys

Pensselit, telat ja puiset sekoituskepit tulee lajitella sekajätteeseen, kun niitä ei enää voi käyttää. 

Metallin kierrättäminen säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sitä voi kierrättää lukuisia kertoja ilman, että sen laatu huononee. Tämän takia Milieu-maalit purkitetaan metallipurkkeihin ja maalikaukalot valmistetaan metallista. Voit siis lajitella tyhjät maalipurkit ja loppuun käytetyt maalikaukalot metallinkeräykseen, jos niiden pohjalle on jäänyt vain ohut kerros täysin kuivunutta maalia tai jos ne ovat täysin puhtaita.  

Kun maalaat vesiohenteisilla Milieu-maaleilla ja kuivatat maalaustarvikkeiden liotuksessa syntyneen maalisakan, voit kaataa pesuveden viemäriin ja kierrättää kuivuneen maalisakan sekajätteeseen. Kostea sakka ja pesuneste tulee kuitenkin viedä vaarallisen jätteen keräyspisteeseen. Löydät tarkemmat pesuohjeet täältä

Kiitos kun kierrätät!