Kuinka toteuttaa siisti maalirajaus – 4 vinkkiä

Maalauspinnan tarkka rajaaminen voi tuntua jännittävältä, mutta onnistuu oikealla tekniikalla. Lue vinkit ennen projektiin ryhtymistä.

Kuinka toteuttaa siisti maalirajaus – 4 vinkkiä
Kuinka toteuttaa siisti maalirajaus – 4 vinkkiä

1. Merkise suora linja 

Suoran maalirajan voi merkitä seinään joko lasertasomitan, kalkitun narun, viivottimen tai sapluunan avulla. Seinään suoran linjan heijastava laser on mittaustekniikoista kaikkein tarkin, mutta sen vuokraaminen tai ostaminen voi tulla kalliiksi. Helpointa on merkitä oikea korkeus mittaamalla lattialistasta suoraan ylöspäin eri kohdista seinää ja yhdistämällä merkinnät pitkällä viivottimella. Jo sinulla ei ole viivotinta, linjan voi merkitä myös narulla. Tarvitset vain napakkaa narua ja liidun.

Vedä narua kädessäsi liitua vasten niin, että siihen jää väriä. Kiinnitä naru tiukasti huoneen nurkasta nurkkaan tai pyydä kaveria avuksi. Napauta pingottunut naru seinää vasten - kalkitusta narusta jää suora viiva seinään. Jos seinä on pitkä, pidä kiinni narun keskikohdasta ja napauta molemmat puolet erikseen. Merkitse linja lyijykynällä ja pyyhi liitu pois, jotta rajausteippi tarttuu tiukasti maalipintaan.

Lähelle kattoa tai lattiaa sijoittuvat rajat voi merkitä myös kartongista leikatulla sapluunalla. Huomioi, että seinät ja lattiat eivät välttämättä ole suoria. Arvioi siis aina lopulta silmämääräisesti, näyttääkö rajattu alue suoralta.

 

2. Aseta teippi 

Aseta teippi kynällä merkitsemääsi linjaa pitkin. Paina teipin reuna tiukasti kiinni seinän pintaa mukaillen. Teipin reunan täytyy olla tiivis, jotta maali ei tunkeudu sen alle. Varo venyttämästä teipin reunaa.

Jos mietit useamman värivaihtoehdon välillä, suosittelemme tilaamaan värimallilaatikonValikoimamme sisältää 19 arkkitehtien huolellisesti suunnittelemaa väriä, joiden avulla voit luoda kotiisi ikuisen sunnuntaitunnelman. Valitsetpa minkä tahansa värin, et voi mennä vikaan.

3. Maalaa 

Maalaa sävy ensin siveltimellä teipin reunan yli ja sitten telalla täyttäen koko alueen. Anna kuivua ja maalaa toinen kerros. 

4. Irrota teippi 

Irrota teippi heti toisen maalauskerroksen jälkeen vetämällä teippiä 45 asteen kulmassa maalista pois päin.

Vinkki: Jos maalaat kaksiväristä seinää, aloita maalaamalla seinän yläosan sävy. Näin vältät maalin roiskumisen alemmas, jo maalatulle pinnalle. (Jos kuitenkin olet valinnut yläosaan tummemman värin, maalaa ensin alaosa, koska tumman sävyn rajaa on vaikeampi peittää vaalealla sävyllä.) Tässä vaiheessa maalattavan pinnan alaosaa ei tarvitse rajata, vaan sen voi maalata reilusti suunnitellun rajan alapuolelle. Rajaus tehdään maalin kuivuttua. Anna maalin kuivua kunnolla, sillä maalirajan teippausta ei voi laittaa kostean maalin päälle.