Milieu-sävymallit – helpoin tapa löytää täydelliset maalisävyt

Seinään liimattavat sävymallit ovat uusi, mullistava tapa löytää omaan kotiin sopiva värimaailma. Näillä vinkeillä saat kaiken hyödyn irti sävymalleista.

Milieu-sävymallit – helpoin tapa löytää täydelliset maalisävyt
Milieu-sävymallit – helpoin tapa löytää täydelliset maalisävyt

 

Unohda kalliit maalinäytepurkit, testimaaleista laikukkaat seinät ja liian pienet paperimallipalat. Maalisävyjen valinta on siirtynyt uuteen aikakauteen; Milieu sävymallit ovat A4-kokoisia uudelleen liimattavia tarroja, jotka on maalattu aidolla Milieu-maalilla. Siksi niiden avulla on helppo valita juuri oikeat sävyt. Keräsimme muutaman vinkin, jotka auttavat sinua sävymallien valinnassa ja käytössä.

Hahmottele tunnelmaa

Kerää muutamia referenssikuvia, jotka puhuttelevat sinua tai selaa sivujamme inspiraation löytämiseksi. Tutki millaisia värisävyjä kuvissa on käytetty ja miten sävyjä on yhdistelty. Mieti, millainen sävymaailma ja tunnelma sinun kotiisi sopisi. Vertaa referenssikuviasi sävypalettiimme ja tilaa haluamasi sävymallit kotiin. Kannattaa valita useita samankaltaisia sävyjä, jotta voit vertailla niitä rinnakkain – useita vaihtoehtoja rinnastamalla löydät juuri sinun kotiisi sopivat sävyt.

Milieu Colos Samples
Sävymallit ovat maalattu oikeilla Milieu maaleilla
Milieu Color Swatches
Kehitimme A4-kokoiset sävymallit jotka voi kiinnittää suoraan seinään

 

Tarkastele sävymalleja eri vuorokaudenaikoina  

Jokaisessa kodissa ja sen eri huoneissa on erilaiset valo-olosuhteet. Pohjoisesta suuntaava tila kaipaa seinille lämpimämpää sävyä, länteen suuntautuva huone taas kylpee illalla lämpimässä valossa. Aamulla sama sävy voi näyttää hyvin erilaiselta iltaan verrattuna. Keinovalossa sävyt voivat näyttää lämpimämmiltä tai kylmemmiltä riippuen valaisinten polttimoista. Värisävyjä kannattaa tutkia rauhassa eri vuorokauden aikoina ja eri seinillä. Uudelleen liimattavat sävymallit voi huoletta siirtää huoneen seinältä toiselle jälkiä jättämättä.

A.S.Helsingö Milieu Color Swatches

Voit tilata ne kätevästi kotiisi  

Rinnasta sävyt olemassa oleviin elementteihin 

Kokeile sävymalleja huoneessa jo olevien elementtien rinnalle; lattialistaan viereen, katonrajaan, ikkunaseinälle tai kalusteiden rinnalle. Huomaa, että tummempi sävy tuo esiin listat, ikkunat ja oviaukot ja näin tuo ryhtiä tilaan. Vaalea sävy luo pehmeämmän tunnelman. Kalusteiden taustalla maalisävy voi häivyttää tai korostaa niiden muotoja, tai sitoa ne yhteen rauhoittamalla kokonaisuutta.

A.S.Helsingö Milieu Curated Colours

Tiesithän että Milieu-maalit ovat kehitetty yhdessä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa ja niillä on liiton myöntämä allergiatunnus 

Luota itseesi 

Jotta lopputulos kestäisi aikaa, kaikkein tärkeintä on löytää sävyt, joissa sinä viihdyt. Ei trendikkäimmät, vaan juuri sellaiset, jotka kuvastavat sinun persoonaasi. Sävyt, jotka luovat raamit sinun arkeesi. Luota siis itseesi ja muista, että voit aina uudistaa kodin tyyliä maalaamalla. Jokainen kokeilu vie sinua eteenpäin oman tyylisi löytämisessä.