Skandinaavinen keittiö

Skandinaavinen keittiö on ajaton, selkeä ja minimalistinen. Skandinaavisen sisustustyylin avainasemassa on luonnonvalo ja tärkein elementti on valkoinen väri, jolla saadaan maksimoitua valon määrä sisällä vuodenajasta riippumatta.

A.S.Helsingö Ensiö Kitchen in Linen Brown
A.S.Helsingö Ensiö Kitchen in Linen Brown

Skandinaavinen sisustustyyli kehittyy jatkuvasti vaihtuvien sisustustrendien mukana. Skandinaavinen sisustus kuvaillaan usein funktionaaliseksi. Funktionaalisuus tarkoittaa nimenomaan minimalistista, riisuttua tyyliä, josta kaikki turha on karsittu pois. 

Puuta eri sävyissä

Tämä A.S.Helsingön Samsö -keittiö on täydellinen esimerkki keittiöstä, jossa upea pähkinäpuu toimii katseenvangitsijana. Elegantti ja arvokas pähkinä piilottaa taakseen kaikki kodinkoneet, jolloin fokus pysyy puun kauniissa kuvioissa. Raikkaan valkoiset keittiötasot tuovat keittiöön valoa ja tilan tuntua.

A.S.Helsingö Samsö-keittiö sävyssä Natural Walnut 

 

Luonnonvalo ja vaalea väripaletti

Luonnonvalo on sisustuksen kannalta tärkeä elementti, ja sitä tukeva valkoinen väri on skandinaavisen väripaletin tärkein. Valkoisessa kodissa luonnonvalo saadaan maksimoitua joka vuodenaikana, eritoten talvella, kun sitä on vähän tarjolla. Yksi rakastettu trendi on yhdistellä eri valkoisen sävyjä samassa tilassa, jotta tilaan saadaan luotua eri tasoja ja syvyyttä. Tässä modernissa valkoisessa Ingarö-keittiössä yhdistyy neljä eriä sävyistä valkoista. Messinkiset vetimet ja hana, sekä muut kullan väriset yksityiskohdat tuovat muuten vaaleaan tilaan särmää ja leikkisyyttä. 

A.S.Helsingö Ingarö Kitchen

A.S.Helsingo Ingarö-keittiö sävyssä Natural White

 

Minimoi yläkaapit 

Minimalistinen Skandityyli saavutetaan karsimalla tarpeettomat kaapit ja integroimalla kodinkoneet. Tässä keittiössä yläkaapit ovat korvattu korkeilla seinäkaapeilla jotka sulautuvat saumattomasti tilaan sillä kapinoviin ja seinään on valittu sama Linen Brown -sävy.

A.S.Helsingö Feather Grey

Pitkiin seinäkaappeihin sekä seiniin on valittu sama Linen Brown -sävy

 

Kontrastia unohtamatta

Skandinaavisessa sisustuksessa korostetaan luonnonmateriaalien käyttöä ja neutraaleja värejä. Vaikka skandinaaviset kodit ovat pintamateriaalivalinnoissaan vaaleita, mikään ei estä tuomasta mukaan kontrastia esimerkiksi mustan tai harmaan avulla. Keittiöön on helppo luoda kontrastia myös yhdistelemällä erilaisia materiaaleja. Kromi ja lasi heijastavat valoa ja luonnonmateriaalit kuten luonnonkivi ja erilaiset puut tuovat tilaan lämpöä. 

A.S.Helsingö Ensiö Kitchen in Feather Grey

A.S.Helsingö Ensiö-keittiö sävyssä Linen Brown

 

 

Mikä onkaan Skandityyli?

  • Minimalistinen Skandinaavinen sisustustyyli tunnetaan neutraaleista väripaleteista, selkeistä linjoista sekä puisista huonekaluista.
  • Skandikeittiöissä käytetään tyypillisesti valkoista, mustaa, harmaata ja beigeä. Viime-vuosina tiloihin on kuitenkin ilmestynyt myös vihreän eri sävyjä, punaista, keltaista ja muita värejä tuomaa personallisuutta ja lämpöä tilaan. 
  • Skandinaavinen sisustustyyli on muotokieleltään ajaton. Kontrasteja tyyliin saa erilaisia pintoja ja materiaaleja yhdistämällä.