Päästöttömyys

Sinulle ja ympäristölle
parempi maali

Maaleista puhuttaessa päästöttömyys rajoitetaan usein vain ilmastoon. Me olemme kuitenkin ottaneet huomioon sekä ilmakehään että sisäilmaan liittyvät päästöt kehittäessämme Milieu-maaleja. Maalimme pienentää sekä ihmisten että ympäristön altistumista vaarallisille kemikaaliyhdisteille ja säilöntäaineille.

Maali, joka sopii kaikille

Milieu-maali on allergeenivapaa, säilöntäaineeton sekä hajuton. Se on kehitetty yhdessä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa ja sillä on liiton myöntämä allergiatunnus.

"Milieu on poikkeuksellinen maali. Siinä ei ole haitallisia säilöntäaineita ja sen päästöarvot ovat erittäin matalat. Milieu täyttää ylivoimaisesti allergiakriteerit. Uskomme, että Milieu tulee olemaan suunnannäyttäjä koko toimialalla turvallisempien ja ekologisempien maalien kehittämisessä."

 – Niki Malmros, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto

Tunnuksen saaminen edellyttää, että maalin päästöt on minimoitu. Siinä ei myöskään saa olla ärsyttäviä ainesosia, jotka voivat aiheuttaa allergisia oireita. Lisäksi tunnuksen saaminen edellyttää, että hajuna ilmenevät päästöt haihtuvat kolmen vuorokauden kuluessa maalaamisesta. Milieu-maali täyttää kaikki kriteerit ylivoimaisesti. Milieu-maaleille on myös myönnetty M1-sertifikaatti.

Maalin hajuttomuus ja vähäpäästöisyys ei ainoastaan ole tärkeää vakavasti allergisille ja astmaatikoille, vaan suurimmalle osalle ihmisistä. 20–30 prosenttia suomalaisista kärsii esimerkiksi allergisesta nuhasta*. Muun muassa heille ja lapsiperheille on erityisen tärkeää, ettei kotia maalatessa altistuta ylimääräisille päästöille.

Maalin hajuttomuus ja vähäpäästöisyys ei ainoastaan ole tärkeää vakavasti allergisille ja astmaatikoille, vaan suurimmalle osalle ihmisistä.

Kaikki Milieu-maalit luokitellaan myös Zero VOC -luokkaan eikä niissä ole käytetty haitallisia säilöntäaineita. VOC-päästöt ovat haitallisia sekä terveydelle että ympäristölle ja niitä on tyypillisesti paljon maaleissa. Siksi VOC-päästöjen määrään kannattaa kiinnittää huomiota maalia valittaesssa.

Poikkeuksellisen pienet päästöt

VOC-päästöt, eli Volatile Organic Compounds, ovat haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. Ne ovat suurina määrinä terveydelle ja ympäristölle haitallisia sekä maalatessa että ajan myötä.

Milieu-maalien valmistuksessa on käytetty innovatiivista menetelmää, jossa säilöntäaineiden lisäämisen sijaan maalin säilyvyys taataan tarkalla reseptiikalla ja luonnollisella säilyvyysprosessilla. Maaliemme VOC-pitoisuus on tämän ansiosta poikkeuksellisen matala, lähes nolla. Tyypillisesti iso osa maalien VOC-päästöistä tulee juuri säilöntäaineista, joita löytyy usein esimerkiksi maaleista, joiden sideaineena käytetään öljyä. Milieu-maalit eivät sisällä lainkaan säilöntäaineita.

Innovatiivisen valmistusmenetelmän ansiosta Milieu-maalien VOC-pitoisuus on poikkeuksellisen matala, lähes nolla.

Milieu-maalien VOC-pitoisuus on alle 1 g/l, joka alittaa selkeästi EU-sääntelyn matalimman Low VOC raja-arvon, 30 g/l. Yhdysvalloissa päästöluokitus on tiukempi ja Low VOC -kategorian lisäksi käytetään myös Zero VOC -luokkaa, jossa päästöt tulee olla alle 5 g/l. Milieu-maali on päästötön Zero VOC-maali.