Valitse sokkeli, joka sopii keittiösi tyyliin – Inspiroivat esimerkit

Sokkelilla on keittiössä funktionaalinen rooli, mutta se voi olla myös designvalinta. Suunnittele sokkeli keittiötyyliisi sopivaksi.

Valitse sokkeli, joka sopii keittiösi tyyliin – Inspiroivat esimerkit
Valitse sokkeli, joka sopii keittiösi tyyliin – Inspiroivat esimerkit

Mihin sokkelia tarvitaan?  

Keittiötä suunnitellessa katse kannattaa välillä siirtää lattianrajaan. Sokkelin tarkoitus on piilottaa kalusteen alla kulkevat johdot ja putket sekä helpottaa keittiön puhtaanapitoa. Ilman sokkelia keittiö näyttäisi keskeneräiseltä, mutta viimeistellyn fiiliksen lisäksi sokkeli vaikuttaa myös keittiön tyyliin. 

A.S.Helsingö Samso Kitchen in Natural Walnut

A.S.Helsingön Samsö-keittiö sävyssä Natural Walnut

 

Koolla on väliä 

A.S.Helsingön keittiöt rakentuvat Ikean runkojen päälle ja siksi sokkelimme on monia muita keittiöitä matalammat. Ikean Metod-runkoihin sopiva sokkeli on korkeudeltaan 8 cm, kun muilla valmistajilla sokkelin korkeus on poikkeuksetta 16 cm. Pidämme matalasta sokkelista, sillä se luo kalustemaisemman ilmeen ja tuo lisää tilaa kaapin sisälle. 

A.S.Helsingö Samsö Kitchen

A.S.Helsingön Samsö-keittiö sävyssä Water green

  

Leikittele materiaaleilla

Löydät valikoimastamme Ikean Metod- ja Faktum -keittiösarjoihin sopivat sokkelit samoissa väreissä ja materiaaleissa kuin muutkin tuotteemme. Valitsemalla esimerkiksi tyylikkään messinkisen sokkelin voit helposti tuoda keittiöösi lisää ryhtiä ja persoonallisuutta.

tammikeittiö ja kuparinen sokkeli

A.S.Helsingö Samsö-keittiö sävyssä Natural Oak messinkisellä sokkelilla

 

Entä toiminnallisuus?

Kodinkoneiden alle sokkeliin asennetaan ilmastointiritilät. Ritilät voin ostaa Ikeasta tai muilta valmistajilta. Ritilän sijaan sokkeliin voi myös leikata aukon asennusvaiheessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kodinkonevalmistajat saattavat vaatia tietyn kokoisen tuuletusaukon, jotta koneen ilmanvaihto toimii, eikä koneen takuu raukea. Jos tilaat kodinkoneesi muualta kuin Ikeasta, tarkastathan kodinkoneiden toimivuuden matalan sokkelin kanssa.

harmaa keittiö ja leikattu sokkeli

A.S.Helsingö Ensiö-keittiössä kaikki kodinkoneet ovat näppärästi integroitu. Muotoon leikattu sokkeli varmistaa että kodinkoneiden ilmavaihto toimii asianmukaisesti