Keittiön välilevyopas – näin luot persoonallisen tyylin

Oletko haaveillut kustomoidusta keittiöstä, vaatekaapeista tai senkistä?  Ratkaisu persoonalliseen lopputulokseen kohtuuhinnalla on välilevyt. Välilevyillä voit luoda monelaisia tunnelmia; hienostuneita ja arvokkaita kokonaisuuksia tai rytmikkäitä graafisia linjoja. Tutustu mahdollisuuksiin välilevy-oppaamme kautta. 

valkoinen suuri keittiö
valkoinen suuri keittiö

Mitä välilevyt ovat?

Yksilöllinen, arvokkaan oloinen tyyli syntyy helposti välilevyillä, jotka antavat kalusteelle omaleimaisen luonteen. Välilevyllinen keittiö, vaatekaappi tai senkki luodaan lisäämällä suunnitteluvaiheessa listat runkojen väliin. 19 mm paksuiset välilistat ovat lisäosa, jonka voit yhdistää mihin tahansa kalusteeseemme. Levyillä voi luoda erilaisia tyylejä lisäämällä runkojen väliin pelkkiä pystysuuntaisia levyjä tai ruudukkona yhdistämällä pysty- ja vaakasuuntaiset levyt.

Harmaa keittiö ja saareke

A.S.Helsingön Ingarö-keittiö sävyssä Feather Grey

 

Välilevyt voi asentaa hieman ulkoneviksi tai samaan tasoon kaapinovien ja laatikoiden kanssa. Jos haluat kaapin oven taakse vetolaatikoita, valitse silloin ovien kanssa samassa linjassa olevat levyt. Laatikoiden vuoksi ovi tarvitsee enemmän aukeamisvaraa, kuin mitä ulkonevat levyt antavat myöden. 

vaaleanvihreä keittiö

Tässä A.S.Helsingön Ingarö-keittiössä välilevyt ovat asennettu rungon korkuisina, jolloin sokkeli jää täysin ehjäksi.  

 

Tammiset välilistat

A.S.Helsingön Ingarö-keittiö sävyssä Feather Grey ja välilevyt sävyssä Natural Oak 

 

Välilevyt voi asentaa sokkelia pidemmälle, jolloin levyt korostavat sokkelin eteen jäävää tyhjää tilaa, ja luovat kevyen vaikutelman. Tämän keittiön yläkaapeissa levyt on asennettu kaapinovien tasolle, alakaapeissa ne on asennettu hieman ulommaksi.

 

Kontrastia vai sävy sävyyn?

Välilevyt ovat saatavilla samoissa kauniissa sävyissä ja materiaaleissa kuin muutkin tuotteemme. Välilevyjen sävyä vaihtamalla voit luoda haluamasi yhdistelmän; sävy sävyyn valitut levyt ovat hienovaraisempi valinta, kontrastilistat taas tuovat kokonaisuuteen voimakkaampaa rytmiä. Voit tilata levytt myös itse määrittelemälläsi sävyllä.

valkoinen keittiö ja vanha uuni

A.S.Helsingön Ingarö-keittiö sävyssä Snow White 

Mihin aikakauteen välilevyt sopivat?

Välilevyt sopivat kaikkiin aikakausiin. Niitä tilataan paljon 50-60-lukujen asuntoihin, mutta ne korostavat hienosti myös esimerkiksi 70-luvun arkkitehtuuria. Vuosisadan alun rakennuksissa välilevyjä voi käyttää sävy sävyyn kaapistojen ja seinien kanssa luomaan arvokasta tunnelmaa tai niillä voi luoda raamit täysin moderneille kaapistoille, jotka ovat myös hyvä valinta vanhan arkkitehtuurin rinnalle.

Ivory beige vaatekaapit

A.S.Helsingön Ensiö-vaatekaappi sävyssä Ivory Beige  

Paljonko välilevyt lisäävät kustannuksia?

Materiaalista riippuen välilevyt nostavat keittiön hintaa jonkin verran. Voit tutustua hintaesimerkkeihimme tai laskea omalle keittiösuunnitelmallesi hinnan laskurillamme. Vaatekaapit ja senkit voit suunnitella konfiguraattorillamme, jolloin näet heti tuotteen lopullisen hinnan ja voit samalla helposti tehdä tilauksen.

Vaaleanpunainen keittiö ja parketti

A.S.Helsingön Ingarö-keittiö sävyssä Blush Rose 

 

Muistilista välilevyjen suunnitteluun

– Jätä suunnitteluvaiheessa jokaisen rungon väliin 1,9 cm verran tilaa listalle. Näin ollen kaapiston kokonaisleveys kasvaa aina käytettyjen välilistojen verran.

Voit asentaa välilevyt kahdella tavalla:

30 millimetriä ulos runkojen etureunasta – ovipinnan ulkopuolelle tuleva välilista erottuu kauniisti kaapistoista ja antaa kokonaisuudelle persoonallisen lisän.

21 millimetriä ulos rungon etureunasta – välilista on samassa tasossa ovien ja vetolaatikoiden pinnan kanssa ja tyyli on hienovaraisempi. 

Jos asennat levytt ovista ulkoneviksi, valitse kaapistoon vetolaatikot tai oven taakse hyllyt. Ulkonevien levyjen kanssa ovien taakse ei voi asentaa piilolaatikoita, koska ovet eivät mahdu aukeamaan riittävästi, jotta oven takana olevat vetolaatikot mahtuisivat ulos. Jos haluat oven taakse vetolaatikoita, valitse siis välilistojen asennus ovien kanssa samaan tasoon. Lue lisää piilomekanismeista.

Huomioithan tilausta tehdessäsi, että listan asennustapa vaikuttaa päätypeitelevyjen syvyyteen.

Jos valitset välilevyt 200 € lisämaksulla oman sävyn, ilmoita meille siinä tapauksessa sävykoodi.

Nyt näet mallistomme uusin silmin ja voit toteuttaa omannäköisesi keittiön, vaatekaapin tai senkin. Katso lisää inspiroivia kuvia keittiögalleriasta, vaatekaappigalleriasta ja senkkigalleriasta

Kun olet toteuttanut IKEA-suunnitelmasi, voit lisätä välilevytt ostoskoriin verkkokaupassamme tai yhdessä tuoteasiantuntijoidemme kanssa tilaus- ja suunnittelupalvelussamme.