Keittiön välilista-opas – näin luot persoonallisen tyylin

Oletko haaveillut kustomoidusta keittiöstä, vaatekaapeista tai senkistä?  Ratkaisu persoonalliseen lopputulokseen kohtuuhinnalla on välilistat. Välilistoilla voit luoda monelaisia tunnelmia; hienostuneita ja arvokkaita kokonaisuuksia tai rytmikkäitä graafisia linjoja. Tutustu mahdollisuuksiin välilista-oppaamme kautta. 

valkoinen suuri keittiö
valkoinen suuri keittiö

Mitä välilistat ovat?

Yksilöllinen, arvokkaan oloinen tyyli syntyy helposti välilistoilla, jotka antavat kalusteelle omaleimaisen luonteen. Välilistallinen keittiö, vaatekaappi tai senkki luodaan lisäämällä suunnitteluvaiheessa listat runkojen väliin. 19 mm paksuiset välilistat ovat lisäosa, jonka voit yhdistää mihin tahansa kalusteeseemme. Listoilla voi luoda erilaisia tyylejä lisäämällä runkojen väliin pelkkiä pystysuuntaisia listoja tai ruudukkona yhdistämällä pysty- ja vaakasuuntaiset listat.

Harmaa keittiö ja saareke

Välilistat voi asentaa hieman ulkoneviksi tai samaan tasoon kaapinovien ja laatikoiden kanssa. Jos haluat kaapin oven taakse vetolaatikoita, valitse silloin ovien kanssa samassa linjassa olevat listat. Laatikoiden vuoksi ovi tarvitsee enemmän aukeamisvaraa, kuin mitä ulkonevat listat antavat myöden.

harmaa moderni keittiö

Välilistat voi asentaa sokkelia pidemmälle, jolloin listat korostavat sokkelin eteen jäävää tyhjää tilaa, ja luovat kevyen vaikutelman.

 

vaaleanvihreä keittiö

Keittiön välilistat voi myös suunnitella rungon korkuisina, jolloin sokkeli jää ehjäksi.

 

Tammiset välilistat

Tämän keittiön yläkaapeissa listat on asennettu kaapinovien tasolle, alakaapeissa ne on asennettu hieman ulommaksi.

 

Kontrastia vai sävy sävyyn?

Välilistat ovat saatavilla samoissa kauniissa sävyissä ja materiaaleissa kuin muutkin tuotteemme. Välilistojen sävyä vaihtamalla voit luoda haluamasi yhdistelmän; sävy sävyyn valitut listat ovat hienovaraisempi valinta, kontrastilistat taas tuovat kokonaisuuteen voimakkaampaa rytmiä. Voit tilata listat myös itse määrittelemälläsi sävyllä.

valkoinen keittiö ja vanha uuni

 

Mihin aikakauteen välilistat sopivat?

Välilistat sopivat kaikkiin aikakausiin. Niitä tilataan paljon 50-60-lukujen asuntoihin, mutta ne korostavat hienosti myös esimerkiksi 70-luvun  arkkitehtuuria. Vuosisadan alun rakennuksissa välilistoja voi käyttää sävy sävyyn kaapistojen ja seinien kanssa luomaan arvokasta tunnelmaa tai niillä voi luoda raamit täysin moderneille kaapistoille, jotka ovat myös hyvä valinta vanhan arkkitehtuurin rinnalle.

Ivory beige vaatekaapit

 

Paljonko välilistat lisäävät kustannuksia?

Materiaalista riippuen välilistat nostavat keittiön hintaa jonkin verran. Voit tutustua hintaesimerkkeihimme tai laskea omalle keittiösuunnitelmallesi hinnan laskurillamme. Vaatekaapit ja senkit voit suunnitella konfiguraattorillamme, jolloin näet heti tuotteen lopullisen hinnan ja voit samalla helposti tehdä tilauksen.

Vaaleanpunainen keittiö ja parketti

 

Muistilista välilistojen suunnitteluun

– Jätä suunnitteluvaiheessa jokaisen rungon väliin 1,9 cm verran tilaa listalle. Näin ollen kaapiston kokonaisleveys kasvaa aina käytettyjen välilistojen verran.

Voit asentaa välilistat kahdella tavalla:

30 millimetriä ulos runkojen etureunasta – ovipinnan ulkopuolelle tuleva välilista erottuu kauniisti kaapistoista ja antaa kokonaisuudelle persoonallisen lisän.

21 millimetriä ulos rungon etureunasta – välilista on samassa tasossa ovien ja vetolaatikoiden pinnan kanssa ja tyyli on hienovaraisempi. 

Jos asennat listat ovista ulkoneviksi, valitse kaapistoon vetolaatikot tai oven taakse hyllyt. Ulkonevien listojen kanssa ovien taakse ei voi asentaa piilolaatikoita, koska ovet eivät mahdu aukeamaan riittävästi, jotta oven takana olevat vetolaatikot mahtuisivat ulos. Jos haluat oven taakse vetolaatikoita, valitse siis välilistojen asennus ovien kanssa samaan tasoon. Lue lisää piilomekanismeista.

Huomioithan tilausta tehdessäsi, että listan asennustapa vaikuttaa päätypeitelevyjen syvyyteen.

Jos valitset välilistoihin 200 € lisämaksulla oman sävyn, ilmoita meille siinä tapauksessa sävykoodi.

Nyt näet mallistomme uusin silmin ja voit toteuttaa omannäköisesi keittiön, vaatekaapin tai senkin. Katso lisää inspiroivia kuvia keittiögalleriasta, vaatekaappigalleriasta ja senkkigalleriasta

Kun olet toteuttanut IKEA-suunnitelmasi, voit lisätä välilistat ostoskoriin verkkokaupassamme tai yhdessä tuoteasiantuntijoidemme kanssa tilaus- ja suunnittelupalvelussamme.